Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis! Gratis verzending, boven € 49,-

Springer the Original fietsbeugel compleet

€ 79,95
Leverbaar in 2 weken

Omschrijving

Springer (de echte ORIGINELE ZWARTE versie uit Noorwegen)


Dierenartsen, kynologen en verkeersdeskundigen zijn zeer enthousiast over de springer fietsbeugel hond en bevelen het aan. Met de springer krijgt zowel de hond als zijn baas de nodige beweging. Honden zijn dol op de springer!

De ORIGINELE ZWARTE springer gebruikt u voor het veilig fietsen met uw hond: altijd twee handen vrij om te sturen, past op iedere fiets.
Doordat de spiraalveer laag geplaatst is blijft de fietser goed in balans.
Het veiligheidsmechanisme zorgt voor ontkoppeling wanneer de hond aan de verkeerde kant van bijvoorbeeld een paaltje of een boom rent.
Beschermt de hond tegen het verkeer en de pedalen en wielen van de fiets.
 

Algemeen

De Springer is een Noorse uitvinding en sinds 1987 worden er al duizenden Springers met veel succes gebruikt in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten. De Springer is geheel van verzinkt staal met zwarte coating en is zodoende uitstekend beschermd tegen roestvorming.

Werking

De veer vangt het trekken van de hond op, de fietser merkt dat niet of nauwelijks. De veer is op een laaggeplaatste beugel gemonteerd die ervoor zorgt dat als de hond heel hard trekt, de kracht altijd aangrijpt nabij het zwaartepunt van de fiets. Hierdoor is het bijna onmogelijk voor de hond om de fietser omver te trekken.

Gebruik

De springer fietsbeugel wordt direct aan de halsband of harnas van de hond bevestigd. De hond blijkt erg snel te wennen aan de springer.
De Springer zorgt ervoor dat de hond NIET in het voorwiel of achterlangs aan de andere kant van de fiets kan komen. De fietser kan beide handen aan het stuur houden, veiliger en aangenaam.
Om de Springer gemakkelijk te kunnen verwisselen tussen twee fietsen, is een extra bevestigingsklem voor de tweede fiets verkrijgbaar.

De Springer is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Alle onderdelen van De Springer zijn apart verkrijgbaar. De Springer past op bijna iedere fiets met een frame dikte van 36 mm.
Goedgekeurd door TUV , GS, Trygg Trafikk.

Veiligheid

Het veiligheidsmechanisme (breekplaatje) bevrijdt de hond als deze aan de andere kant van een lantaarnpaal, boompje of iets dergelijks zou komen. Met het veiligheidsmechanisme kan men kiezen uit drie bevestigingoogjes, voor een kleine en lichte hond, een middelzware hond en voor een zware of sterk trekkende hond. Nadat volgens de instructies het juiste gat is bepaald, wordt aangeraden om de Springer uit te proberen op een rustige weg (bijvoorbeeld in een bos of een park).
Als het veiligheidsmechanisme zelfs bij erg hard trekken van de hond niet breekt, is het gekozen gat het juiste. Breekt het wel dan kan hetzelfde veiligheidsmechanisme opnieuw worden gebruikt. Dan wordt het volgende oog gebruikt.

Montage

De Springer kan op iedere standaard heren- en damesfiets, mountainbike en sportfiets gemonteerd worden.  De montageklem blijft op de fiets gemonteerd. De Springer kan eenvoudig aan de montageklem worden bevestigd en verwijderd. Bij sterk trekkende honden wordt geadviseerd om de plastic kokers (ten behoeve van de afstelling van de diameter van de buis van de fiets) te lijmen. Bij kleinere honden is stevig aandraaien voldoende.

Elektrische fiets?

Dat is heel verschillend per fiets, er bestaan tegenwoordig veel verschillende fietsframes, als de buis waarin uw zadelpen vastgezet is niet dikker is als 36 mm Ø dan kan het nog precies. Dunnere buis van 28 of 32 cm past dan ook met de bijgeleverde opvulbussen.

Als u bij ons bestelt:

  • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
  • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
  • Ruilen geen probleem!
  • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
  • 100% tevredenheids garantie
  • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com